Worcestrová omáčka – může pozitivně působit třeba na trávení

Worcesterová omáčka patří mezi oblíbená tekutá koření (stejně jako třeba „sójovka“). Pokrmům dodává nezaměnitelnou chuť, nicméně v tom se všechny její výhody nevyčerpávají.

Původ Worcesterové omáčky

Má-li „Worcester“ dlouhou historii, není tak úplně jasné, ačkoli se ví, že se omáčka podobného složení vyráběla už ve starověku, a to v Římské říši. Abychom se však něco dozvěděli o její současné podobě, budeme se muset v čase posunout daleko do budoucnosti. První Worcesterové omáčky se totiž začaly vyrábět v roce 1837 a na trh je dodávala britská společnost Lea & Perrins, jež sídlila ve Worcesteru a dnes se jedná o obchodní známku společnosti Kraft Heinz z USA.

Pokračování článku o worcesterové omáčce na Jímeto.cz…….

Sdílet příspěvek:

Kýchavice bílá: prudce jedovatá léčivka

Herbář bylinek
11/12/2023 Petr Sivok 0
Kýchavice bílá je sice prudce jedovatá, přesto bývala už v dávných dobách využívána jako léčivka. I dnes nalézá uplatnění v lékařství, ačkoli dosti omezeně. Výskyt: bylina se vyskytuje na území Eurasie a nalézt ji lze [...]

Diskuze k článku

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*