Sušená (pečená) rajčata s bazalkou – jednoduchý a chutný recept

sušená rajčata a domácí kečup
Domácí produkty z rajčat

Věděli jste, že rajčata obsahují mnohé účinné látky jako vitamíny (A, B, C, E nebo K), minerály (draslík, železo, fosfor, vápník či hořčík), vlákninu anebo karoten? Díky tomu pomohou s celou řadou problémů. Konkrétně mají antioxidační vlastnosti, takže zpomalují stárnutí, a jsou vysoce zásadotvorné. Velmi důležitá je i schopnost snižovat hladinu cholesterolu a krevního tlaku. To znamená, že mají kladný vliv na celou kardiovaskulární soustavu. Více informací pak v našem článku o rajčatech. Nyní se budeme věnovat již skvělému receptu na přípravu sušených rajčat s bazalkou.

Již k samotné přípravě:

Fáze 1: Malé rajčata omyjeme, osušíme, rozpůlíme a dáme na plech s pečícím papírem. Posypeme jemně bylinkovou solí. Dáme do horkovzdušné trouby na 120C a pomalu sušíme (pečeme) do požadované konzistence. Záleží na velikosti a druhu rajčat. Nám to trvalo přibližně 2 hodiny.

Sušená (pečená) rajčata s bazalkou - jednoduchý a chutný recept

Fáze 2: Vychladlá rajčata je potřeba dále smíchat v míse s olivovým olejem a hrstí nadrobno nakrájené čerstvé bazalky a dobromysli. Můžete přidat i česnek nakrájený na plátky. Vše pak dejte do skleničky a uchovejte v ledničce. Je důležité, aby rajčata byla zcela ponořená v oleji, potom vydrží v ledničce i rok. Většinou se dají přidat k těstovinám, nebo jen tak k masu, výborná je i pomazánka s cottage sýrem a sušenými rajčaty.

Sdílet příspěvek:

Bylinky na kašel

Bylinky na
17/09/2024 Petr Sivok 0
Kašel patří mezi zdravotní potíže, které nás sužují velmi často, neboť mohou mít různé příčiny. Ať už jsou ale důvody jakékoli, na pomoc si lze vzít rozličné zástupce rostlinné říše. Plicník lékařský Při probírání bylinek [...]

Diskuze k článku

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*