Játra jsou orgánem, který je v těle živých organismů zodpovědný za metabolismus neboli látkovou přeměnu. Podstatně se tedy podílí na vývoji a vitalitě. Nedílnou součástí metabolismu je přitom proces trávení, během něhož se bílkoviny, tuky i sacharidy z potravy rozpadají na jednodušší složky, které tělo následně umí využít pro svou potřebu. Netřeba tedy dodávat, že nesprávná funkčnost jater je dosti zásadní a bez nich se zkrátka neobejdeme. Vzhledem k tomu, že je jejich selhání závažný stavem, který ohrožuje celé vnitřní prostředí organismu, na posílení funkce v žádném případě nezapomínejte. Můžete k tomu využít i mnohé zástupce rostlinné říše. Některé z nich jako kopřivu či pampelišku přitom běžně naleznete i u nás, další jsou exotické, a to např. tibetská houba. Všechny potřebné informace naleznete u nás.
Hlíva máčková: zdravá „královská houba“ s atypickou chutí
Hlíva máčková u nás patří mezi méně známé druhy hlív. Jenže už to, že se jí říká „královská houba“, říká, že se jedná o velmi zajímavou kuchyňskou ingredienci. Výskyt: hlíva máčková roste na východě Evropy, […]