Hřib kovář jako jedovatá houba? Chyba lávky!

17/08/2021 Petr Sivok 1

Hřib kovář je některými lidmi považován za jedovatou či minimálně nejedlou houbu. Ačkoli to není úplný nesmysl, skutečnost je poněkud jiná. Výskyt: hřib kovář je u nás velmi rozšířený, neboť dobře snáší různé nadmořské výšky, […]

Jak si doma udělat „cukr“ ze stévie?

14/06/2017 Petr Sivok 0

Jak jsme již psali v tomto článku, stévie je často označováno jako zdravější sladidlo pomáhající například při hubnutí, jak ale z rostliny udělat hotový produkt vhodný využívat jako náhražka cukru? Fáze 1: vypěstování nebo nákup […]

Hruškovo papayové tropické smoothie (recept)

25/03/2017 Katerina 0

Hruška je velmi bohatá na vitamíny a minerály, zázvor zase dodá jeho typickou chuť a vůni, samozřejmě obsahuje také vysoký obsah vitamínů. Tropicka Papaya obsahuje vitaminy A, B i C a velké množství vápníku, velmi dobrá na trávení […]

1 6 7 8