Ačkoli Češi nedají dopustit na tradiční bílý chléb, stále častěji se objevují různé alternativy. Jednou z nich je pita, tedy druh (především) pšeničného pečiva, které se připravuje při vysokých teplotách a disponuje kapsou.
Jaký je původ pita chleba?
Původní domovinou pita chleba je s největší pravděpodobností Mezopotámie, přičemž první záznamy pocházejí zhruba z roku 2 500 př. Kr. Odtud se začal šířit do dalších přilehlých oblastí, tzn. po celé Přední Asii, Středomoří a na Balkán. Všude se používal k plnění náplněmi, anebo jako příloha. V moderní době si potom získal oblibu i v dalších částech světa a už spoustu let ho lze ochutnat také v České republice. Stále se ale zejména jde o tradiční pokrm blízkovýchodní a středomořské kuchyně.
Pokračování článku o pita chlebu na Jímeto.cz……
Napište komentář