Jarní detoxikační smoothie s medvědím česnekem (recept)

Zdravé smoothie s medvědím česnekem
Smoothie s medvědím česnekem

Medvědí česnek nám může po zimě výrazně pomoci nabrat novou vitalitu, jedná se totiž o velmi účinný prostředek detoxikace organismu. Pamatujte ale, že svou účinnost ztrácí se sušením, takže byste jej měli konzumovat pouze čerstvý a i proto vám přinášíme recepty na zdravé smoothie.

Níže naleznete dva recepty na zdravé smoothie z medvědího česneku, budete překvapeni jejich velmi dobrou a intenzivní chutí.

Varianta 1: Smoothie s medvědím česnekem, banánem a jablkem

Zdravé smoothie s medvědím česnekem
Smoothie s medvědím česnekem

Ingredience:

Medvědí česnek 1 hrst

Banán 1x

Jablko 1x

Voda 100-200 ml dle potřeby

Sezamové semínka lžička

Postup:

Všechny ingredience přidejte do smoothie mixéru, množství vody můžeme změnit dle preferované konzistence, doporučujem však vodu přidat, protože samotné suroviny postrádají dostatečný obsah tekutiny.

Smoothie s medvědím česnekem
Hotové smoothie s medvědím česnekem

Varianta 2: Smoothie s medvědím česnekem, jablkem a čerstvou šťávou z řepy

Zdravé smoothie s medvědím česnekem
Smoothie s medvědím česnekem

Ingredience:

Medvědí česnek 1 hrst

Štáva z jedné středně velké řepy

Jablko 1x

Voda 50-150 ml dle potřeby

Postup:

Nejdříve si připravíme v odšťavňovači čerstvou šťávu z jedné, středně velké červené řepy. Všechny ingredience pak dále přidejte do smoothie mixéru, množství vody můžeme změnit dle preferované konzistence, i zde doporučujeme vodu přidat pro tekutější konzistenci.

Smoothie s medvědím česnekem
Hotové smoothie s medvědím česnekem
Sdílet příspěvek:

Kopr vonný: nejen chutná, ale také zdravá bylinka

Koření a kuchyně
23/03/2022 Petr Sivok 0
Kopr vonný je nejen oblíbenou kuchyňskou ingrediencí, ale lze jej konzumovat i při různých problémech se zažíváním, a to včetně nadýmání a žaludečních potíží. Výskyt: původní domovinou je východní Středomoří a západ Asie. Široce používán [...]

3 komentáře

  1. Dobrý večer,zhořknutí medvědího česneku může zapříčinit dlouhé mixování. Vloni jsme to řešili s kámoškou a pro než začnu dělat pesto tak česnek naprájim na co nejmenší kousky a mixují kratší dobu, to samé je i u polévky.

  2. Dobrý den, přímo s tímto zkušenost nemáme, ale jednou u cibule se nám stal podobný problém a bylo to mixérem.

  3. Dobrý večer,mohl by mi někdo odpověd na otázku…?Udělala jsem si pesto z medvědího česneku,dle receptury a mám ho hořké…Nevíte proč?Domnívám se,že by to mohlo být slitinou nože mého mixeru.Děkuji za odpověd 🙂 i radu

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*