Pečený zázvorový čaj – recept na velmi zdravý nápoj na chladnější období

Domácí pečený zázvorový čaj

V zimě a chladu se nic nevyrovná dobrému a teplému šálku zázvorového čaje. Se svými vysokými hladinami vitaminu C, hořčíku a dalších minerálů je zázvor velmi prospěšný pro naše zdraví.

Proč pít pravidelně zázvorový čaj?

  • Zmírňuje nevolnost
  • Zlepšuje proces trávení a zmírňuje žaludeční problémy
  • Zmírnění zánětu
  • Působení při nachlazení a chřipce.
  • Zlepšuje krevní oběh
  • Zmírňuje menstruační problémy
  • Posiluje imunitu
  • Pomáhá snižovat stres

Přinášíme vám skvělý recept na pečený zázvorový čaj, který vás určitě zahřeje.

Fáze 1:

Nakrájejte libovolné ovoce, v našem receptu jsme použili pomeranče, citrony, mandarinky (citrusy jsem oloupali a vybrali semínka), ananas (oloupaný, vykrojený tvrdý střed), jablka i se slupkou a přidejte nadrobno nakrájený (omytý a očištěný) zázvor. Pro náš recept bylo použito 4 pomeranče, 6 mandarinek, 1 ananas, 5 jablek, 3 citrony a celý zázvor (4 výběžky).

Fáze 2:

Vše dejte do hlubokého pekáčku, přidejte koření (hřebíček, badyán, skořice), přisypte vanilkový a třtinový cukr (může být i obyčejný, na toto množství jsem použila 750g cukru) trošku podlijte vodou a dejte péct do trouby na 170C asi 45 minut.

Pečený zázvorový čaj - recept na velmi zdravý nápoj na chladnější období

Fáze 3:

Během pečení několikrát promíchejte. Umyjte si skleničky, dejte je nahřát do trouby a nachystejte si omytá a vysušená víčka. Horký pečený čaj nalijte do horkých skleniček, ihned zavíčkujte, otočte dnem vzhůru a nechejte vychladnout. Víčko chytne a nemusí tak být pečený čaj v ledničce.

Fáze 4: příprava čaje

Po otevření sklenice ji uchovávejte v ledničce. 2-3 lžičky pečeného čaje přelijte horkou vodou, můžete dosladit medem. Ovoce samozřejmě můžete sníst a ti odolnější můžou sníst i ten zázvor.

 

Sdílet příspěvek:

Diskuze k článku

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*