V zimě a chladu se nic nevyrovná dobrému a teplému šálku zázvorového čaje. Se svými vysokými hladinami vitaminu C, hořčíku a dalších minerálů je zázvor velmi prospěšný pro naše zdraví.
Proč pít pravidelně zázvorový čaj?
- Zmírňuje nevolnost
- Zlepšuje proces trávení a zmírňuje žaludeční problémy
- Zmírnění zánětu
- Působení při nachlazení a chřipce.
- Zlepšuje krevní oběh
- Zmírňuje menstruační problémy
- Posiluje imunitu
- Pomáhá snižovat stres
Přinášíme vám skvělý recept na pečený zázvorový čaj, který vás určitě zahřeje.
Fáze 1:
Nakrájejte libovolné ovoce, v našem receptu jsme použili pomeranče, citrony, mandarinky (citrusy jsem oloupali a vybrali semínka), ananas (oloupaný, vykrojený tvrdý střed), jablka i se slupkou a přidejte nadrobno nakrájený (omytý a očištěný) zázvor. Pro náš recept bylo použito 4 pomeranče, 6 mandarinek, 1 ananas, 5 jablek, 3 citrony a celý zázvor (4 výběžky).
Fáze 2:
Vše dejte do hlubokého pekáčku, přidejte koření (hřebíček, badyán, skořice), přisypte vanilkový a třtinový cukr (může být i obyčejný, na toto množství jsem použila 750g cukru) trošku podlijte vodou a dejte péct do trouby na 170C asi 45 minut.
Fáze 3:
Během pečení několikrát promíchejte. Umyjte si skleničky, dejte je nahřát do trouby a nachystejte si omytá a vysušená víčka. Horký pečený čaj nalijte do horkých skleniček, ihned zavíčkujte, otočte dnem vzhůru a nechejte vychladnout. Víčko chytne a nemusí tak být pečený čaj v ledničce.
Fáze 4: příprava čaje
Po otevření sklenice ji uchovávejte v ledničce. 2-3 lžičky pečeného čaje přelijte horkou vodou, můžete dosladit medem. Ovoce samozřejmě můžete sníst a ti odolnější můžou sníst i ten zázvor.
Napište komentář