Polévka z hlívy ústřičné (recept): zdravá dobrota (nejen) na sobotní oběd

Hlíva ústřičná je velmi zdravá houba, které je aktuálně věnováno mnoho pozornosti. Taková polévka z hlívy ústřičné je proto vynikající dobrota třeba na sobotní či nedělní oběd. Tato houba totiž může pomoci obranyschopnosti organismu (imunitě), která chrání proti všem onemocněním. Hlíva má navíc kladný vliv na zažívání, stejně jako třeba na stres.  

Připravíme si:

  • cibule
  • hlíva ústřičná
  • lžíce mouky
  • troška mleté papriky
  • sůl a pepř
  • kmín
  • brambory na kostičky
  • kořenová zelenina
  • stroužek česneku
  • majoránka

Postup: Na kousku másla osmažíme cibulku a hlívu ústřičnou nakrájenou na proužky. Přidáme lžíci mouky, trošku mleté papriky, zasmažíme a zalijeme vodou. Osolíme, opepříme, přidáme kmín, brambory na kostičky, kořenovou zeleninu a povaříme vše do měkka. Před koncem přidáme stroužek česneku a majoránku. Na talíři dozdobíme bylinkami. 

Sdílet příspěvek:

Jahodárna Vraňany – jahodárny 2

Fotoreporty
10/06/2017 Petr Sivok 0
Již na konci května jsme se vydali do jahodárny Vraňany zakoupit konečně pořádné české kvalitní jahody. Byla to naše první návštěva této jahodárny a byli jsme příjemně překvapeni šíří prodavaného sortimentu – ve skleníkách možnost [...]

Diskuze k článku

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*