Hlíva ústřičná je houba, která je aktuálně považována za jednu z nejzdravějších kuchyňských surovin. Připravíte-li si tedy kuskus s hlívou ústřičnou, nejenže si pochutnáte na výtečném obědě, ale zároveň uděláte něco pro své zdraví. Zatímco hlíva např. účinně podporuje imunitu a pomáhá s mnoha neduhy, kuskus (krupice z ječmene, pšenice či prosa) podporuje trávení a je vhodný i při hubnutí.
Připravíme si:
- hlíva ústřičná
- kuskus
- cibule
- kořenová zelenina
- sůl
- pepř
- provensálské koření
- mražený hrášek
- bylinky
Fáze 1: Kuskus s hlívou ústřičnou si připravíme tak, že na troše oleje dáme zesklovatět cibulku a na proužky nakrájenou hlívu. Přidáme kořenovou zeleninu a necháme podusit.
Fáze 2: Následně ještě přidáme nakrájenou červenou papriku. Směs osolíme a opepříme, případně doplníme o provensálské koření a mražený hrášek. Poté necháme ještě 10 minut restovat.
Fáze 3: Nakonec do směsi přimícháme hotový celozrnný kuskus a můžeme ještě ozdobit bylinkami.
Napište komentář