Chutný a zdravý ořechový likér ze zelených ořechů (recept)

Ořechy jsou zdroje mnoha účinných látek. Pokud si tedy podle našeho receptu připravíte ořechový likér ze zelených ořechů, kterému se říká také ořechovice, budete mít doma neustále po ruce chutný prostředek, jenž vám může pomoci pročistit žaludek, játra a krev a kladně působí i na střeva.

Chutný a zdravý ořechový likér ze zelených ořechů (recept)

Připravíme si:

  • zelené (nezralé) ořechy
  • skořice
  • hřebíček
  • jalovec
  • badyán
  • slivovice či vodka
  • 0,5 kg cukru (nebo med)
Chutný a zdravý ořechový likér ze zelených ořechů (recept)
Chutný a zdravý ořechový likér ze zelených ořechů (recept)

Fáze 1: Natrhané zelené ořechy omyjeme, osušíme a nakrájíme. Přidáme skořici, pár hřebíčků, kuličky jalovce a badyán. Zalijeme slivovicí (nebo jiným alkoholem, např. vodkou), aby byly ořechy zcela ponořené.

Chutný a zdravý ořechový likér ze zelených ořechů (recept)
Chutný a zdravý ořechový likér ze zelených ořechů (recept)
Chutný a zdravý ořechový likér ze zelených ořechů (recept)
Chutný a zdravý ořechový likér ze zelených ořechů (recept)

Fáze 2: Necháme macerovat na světle a po osmi týdnech slijeme. Přidáme svařenou vodu s cukrem (0,5 l vody a 0,5 kg cukru, případně med – ten ale nevaříme) a uchováváme v chladu. Zředíme vždy podle chuti, přibližně 1 litr macerátu a 0,5 l svařené vody s cukrem. Výsledný likér (ořechovice) má tmavě hnědou barvu.

Chutný a zdravý ořechový likér ze zelených ořechů (recept)

Použití: Lze užívat i preventivně jednu štamprli denně.

Chutný a zdravý ořechový likér ze zelených ořechů (recept)
Sdílet příspěvek:

Domácí ovocný sirup (recept) – využijte přebytek ovoce

Recepty
28/01/2020 Katerina 0
Ovoce je obecně zdrojem řady účinných látek. Jde především o jednoduché přírodní sacharidy, které tělu dodávají potřebnou energii. Ovoce obsahuje také důležité antioxidanty. Díky tomu chrání náš organismus proti volným radikálům. Spojte tedy příjemné s užitečným a [...]

Diskuze k článku

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*