Medvědí česnek patří mezi rostliny, které jsou nejen zdravé, když např. mohou pomoci s detoxikací organismu nebo s trávením, ale zároveň nacházejí široké kuchyňské uplatnění. Na našem webu naleznete spoustu receptů s touto chutnou léčivkou, přičemž na následujících řádcích na vás čeká nádivka s medvědím česnekem, kterou lze využít při nejrůznějších příležitostech, tedy nejen na Velikonoce.
Připravíme si:
- 3 rohlíky
- 3 vajíčka
- svazek medvědího česneku
- necelý hrneček mléka
- muškátový oříšek
- sůl a pepř
Fáze 1: Nakrájené rohlíky přelijete mlékem, ve kterém jste rozmíchali žloutky. Necháte nasáknout a mezitím si ušleháte sníh z bílků s troškou soli.
Fáze 2: Namočené rohlíky osolíte, opepříte, ochutíte muškátovým oříškem, nasypete na ně nahrubo nakrájené listy medvědího česneku, které jste samozřejmě oprali. Vše zlehka promícháte, přidáte sníh z bílků a opět zlehka promícháte.
Fáze 3: Směs dáte do pekáčku vymaštěného máslem a pečete asi 30 minut na 170 °C. Podáváte jako přílohu k masu nebo i samostatně.
Nádivka s medvědím česnekem – recept na domácí přípravu
Medvědí česnek patří mezi rostliny, které jsou nejen zdravé, když např. mohou pomoci s detoxikací organismu nebo s trávením, ale zároveň nacházejí široké kuchyňské uplatnění. Na našem webu naleznete spoustu receptů s touto chutnou léčivkou, přičemž na následujících řádcích na vás čeká nádivka s medvědím česnekem, kterou lze využít při nejrůznějších příležitostech, tedy nejen na Velikonoce.
Recept Ingredience:
5
Napište komentář