Sirup z rýmovníku za studena (recept)

Přinášíme další recept na sirup z rýmovníku, tentokrát zastudena. Jak dále uvidíte, postup je poměrně jednoduchý.

Připravíme si:

  • lístky rýmovníku
  • třtinový cukr
  • citrón ideálně bio
  • pomeranč ideálně bio
Sirup z rýmovníku za studena (recept)

Fáze 1: Do čisté sklenice střídavě vrstvíme nalámané lístky rýmovníku, třtinový cukr a na kolečka nakrájený citron nebo i pomeranč (pokud nemáte bio, odstraňte i kůru a semínka), poslední vrstva by měla být cukr.

Sirup z rýmovníku za studena (recept)
Sirup z rýmovníku za studena (recept)

Fáze 2: Necháme na okně několik dnů (týdnů), dokud nepustí rýmovník šťávu (vyfotili jsem Vám rozdíl 2 dnů) a cukr se nerozpustí.

Sirup z rýmovníku za studena (recept)
Sirup z rýmovníku za studena (recept)

Fáze 3: Občas protřepeme, kontrolujeme aby nezačal plesnivět. Poté scedíme přes plátýnko, uchováváme v chladu a užíváme při nachlazení (děti 1 lžička 3x denně, dospělí 1 lžíce 3x denně). Rýmovník rychle roste a snadno se množí. Stačí zaštípnutý kousek rostlinky vložit do vlhkého substrátu nebo vody, kde pustí kořínky.

Sdílet příspěvek:

Sušená (pečená) rajčata s bazalkou – jednoduchý a chutný recept

Recepty
09/09/2018 Katerina 0
Věděli jste, že rajčata obsahují mnohé účinné látky jako vitamíny (A, B, C, E nebo K), minerály (draslík, železo, fosfor, vápník či hořčík), vlákninu anebo karoten? Díky tomu pomohou s celou řadou problémů. Konkrétně mají antioxidační vlastnosti, takže zpomalují stárnutí, a jsou vysoce zásadotvorné. [...]

Diskuze k článku

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*