Přinášíme další recept na sirup z rýmovníku, tentokrát zastudena. Jak dále uvidíte, postup je poměrně jednoduchý.
Připravíme si:
- lístky rýmovníku
- třtinový cukr
- citrón ideálně bio
- pomeranč ideálně bio
Fáze 1: Do čisté sklenice střídavě vrstvíme nalámané lístky rýmovníku, třtinový cukr a na kolečka nakrájený citron nebo i pomeranč (pokud nemáte bio, odstraňte i kůru a semínka), poslední vrstva by měla být cukr.
Fáze 2: Necháme na okně několik dnů (týdnů), dokud nepustí rýmovník šťávu (vyfotili jsem Vám rozdíl 2 dnů) a cukr se nerozpustí.
Fáze 3: Občas protřepeme, kontrolujeme aby nezačal plesnivět. Poté scedíme přes plátýnko, uchováváme v chladu a užíváme při nachlazení (děti 1 lžička 3x denně, dospělí 1 lžíce 3x denně). Rýmovník rychle roste a snadno se množí. Stačí zaštípnutý kousek rostlinky vložit do vlhkého substrátu nebo vody, kde pustí kořínky.
Napište komentář