Zejména v zimních měsících nám s podporou imunity pomůže rakytník. Rakytník má navíc pozitivní vliv na zažívání. Kromě rakytníkového sirupu si můžete pro sychravé dny připravit i rakytníkový likér pro dospělé. Tomu se budeme věnovat v našem následujícím foto receptu.
Připravíme si:
- celé plody rakytníku včetně slupek a semínek
- vodka nebo jiný 40 % alkohol
- med
Fáze 1: Použili jsem celé plody rakytníku i slupky a semínka, která zbyla po odšťavnění na rakytníkový sirup. Vše jsme vložili do sklenice, zalili jsme až po okraj vodkou (nebo můžete použít jiný vhodný alkohol, který by měl mít alespoň 40%).
Fáze 2: Za občasného protřepání nechejte macerovat alespoň měsíc (můžete i délé).
Fáze 3: Potom jsme tekutinu scedili přes plátýnko (nebo použijte jemné sítko) a důkladně smíchali s medem (dle chuti). Likér je jen pro dospělé, užíváme půl štamprle denně.
Napište komentář