Medvědí česnek tinktura (recept) – kapky na podporu paměti

Medvědí česnek (správně česnek medvědí) je jedním z prvních poslů jara, který nám stejně jako třeba sněženka podsněžník může po zimě výrazně pomoci nabrat novou vitalitu.

Používají se čerstvé listy, protože sušením ztrácejí léčivé účinky. Drobně nakrájené dáváme například na chléb s máslem, jemně posekané používáme jako koření do polévky, sypeme jimi brambory a podobná jídla. Listy můžeme připravit také jako špenát nebo salát. 

Fáze 1: Omyté a osušené listy nadrobno nakrájíme a volně jimi naplníme čistou láhev.

Fáze 2: Zalijeme vodkou nebo slivovicí až po hrdlo a necháme na teplém místě 14 dní až 3 měsíce macerovat. Často protřepáváme. Z této tinktury používáme denně 10-12 kapek ve vodě.

Používá se denně 10 až 15 kapek do vody. Kapky výborně podporují paměť, zabraňují zvápenatění cév (arteroskleróze), podporuje srdce, krevní tlak, cévy a krevní oběh, pozitivně působí na hladinu cholesterolu, střevní funkce, odvádí těžké kovy a pozitivně působí na imunitu.

Hotové kapky z medvědího česneku
Hotová tinktura z medvědího česneku

Další recepty z medvědího česneku:



Sdílet příspěvek:

Diskuze k článku

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*