Pečený ovocný čaj – recept na ideální zpracovaní podzimního ovoce

Ovoce na domácí pečený čaj

Ovoce je obecně zdrojem řady účinných látek. Jde především o jednoduché přírodní sacharidy, které tělu dodávají potřebnou energii, a obsahuje také důležité antioxidanty. Díky tomu chrání náš organismus proti volným radikálům. Spojte tedy příjemné s užitečným a připravte si náš ovocný pečený čaj. Už jste někdy ochutnali ovocný pečený čaj z jablek, hrušek a švestek? Pokud ne, pak určitě vyzkoušejte náš recept. Tento nápoj vám totiž zachutná a zároveň příznivě ovlivní vaše zdraví.

Fáze 1: 

Libovolné ovoce nakrájíme na menší kousky. Pro následující recept bylo v našem případě použito přibližně 2 kg ovoce (jablka, hrušky, švestky). Vše vložíme na velký hluboký plech, zasypeme 3/4 kg cukru (může být i méně), přidáme lusk vanilky (nebo domácí vanilkový cukr, nebo lze úplně vynechat), 2 badyány, 2 celé skořice (nebo půl lžičky mleté), 5 hřebíčků, 2 citrony zbavené slupky a

Fáze 2:

Vše dáme do trouby na 160 C přibližně 40 minut. Ovoce hlídáme, aby se nepřipalovalo a sem tam promícháme. Kdo má chuť přidá po upečení rum. Horkou směs plníme do horkých čistých sklenic tak aby chytlo víčko (stejný princip jako u marmelád), není pak potřeba skladovat v ledničce.

Fáze 3: příprava čaje

A na samotný závěr si po otevření skleničky (poté uložte do ledničky) s pečeným čajem, připravíme samotný čaj. 2 lžičky pečeného čaje zalijeme horkou vodou (250 ml), dle chuti můžeme přisladit medem nebo přidáme citronovou šťávu.

Pečený ovocný čaj - recept na ideální zpracovaní podzimního ovoce
Hotový domácí pečený čaj

Vyzkoušejte: pro další domácí pečený čaj můžete vyzkoušet následující složení ovoce:

Pečený ovocný čaj - recept na ideální zpracovaní podzimního ovoce
Pečený ovocný čaj - recept na ideální zpracovaní podzimního ovoce
Sdílet příspěvek:

Diskuze k článku

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*