Kebab je tradičním masným pokrmem, který pochází z oblasti Přední Asie. Především během 20. století se navíc rozšířil i do dalších oblastí světa a dnes zažívá „boom“ rovněž v České republice.
Stručná historie kebabu
Původ kebabu je zřejmě nutné hledat v Iráku. Minimálně se tu odedávna prodávalo rožněné jehněčí maso. Tento zvyk se postupně dostal na území dnešního Turecka (tehdy Osmanské říše), kde se velmi rychle rozšířil a vzniklo mnoho rozličných variant. Následně se s osmanskou mocenskou politikou a s přistěhovalci začal dostávat i do dalších zemí, a to nejen v Evropě (nejvíce do Řecka, Německa a Rakouska), ale také za Atlantik. Rovněž ve Spojených státech amerických dnes tedy kebab patří k nejrozšířenějším jídlům ve fast foodech. Tento trend je ostatně v posledních letech neustále rozšířenější také u nás. Pokračování článku o kebabu na Jímeto.cz……
Napište komentář