Worcestrová omáčka – může pozitivně působit třeba na trávení

Worcesterová omáčka patří mezi oblíbená tekutá koření (stejně jako třeba „sójovka“). Pokrmům dodává nezaměnitelnou chuť, nicméně v tom se všechny její výhody nevyčerpávají.

Původ Worcesterové omáčky

Má-li „Worcester“ dlouhou historii, není tak úplně jasné, ačkoli se ví, že se omáčka podobného složení vyráběla už ve starověku, a to v Římské říši. Abychom se však něco dozvěděli o její současné podobě, budeme se muset v čase posunout daleko do budoucnosti. První Worcesterové omáčky se totiž začaly vyrábět v roce 1837 a na trh je dodávala britská společnost Lea & Perrins, jež sídlila ve Worcesteru a dnes se jedná o obchodní známku společnosti Kraft Heinz z USA.

Pokračování článku o worcesterové omáčce na Jímeto.cz…….

Sdílet příspěvek:

Balzám na rty z okvětních lístků růží (recept)

Oleje, masti a tinktury
05/08/2019 Katerina 0
Vyrobte si svůj pěstící balzám na rty z okvětních lístků růží, po kterém budou Vaše rty krásně hebké. Připravíme si: hrst usušených okvětních lístků hmoždíř2 lžíce mandlového oleje2 lžíce bambuckého másla2 lžíce kakaového másla2 lžíce [...]

Diskuze k článku

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*